top of page
VM-klassikern/cupen - Den perfekta utmaningen för sommarens träning!

Genom att delta i de lokala loppen Björnlunken, Medåkersloppet, Midsommarloppet och Lasse-Maja under ett och samma år är du kvalificerad till Västra Mälardalsklassikern och är även med och tampas om placeringarna i Västra Mälardals-cupen.

 

För att erövra VM-klassikern ska du delta i och slutföra alla fyra loppen under ett och samma år. Resultaten spelar ingen roll.

 

För att bli med i sammanställningen för VM-cupen räcker det med att delta i tre av tävlingarna, de tre bästa resultaten ger dig ditt sammanlagda resultat.

Resultatberäkning för VM-cupen

Det finns en väl vedertagen regel bland löpare som säger att om du fördubblar sträckan så försämras din km-tid med 7%. Vi applicerar denna regel genom att räkna om alla resultat till en fiktiv miltid. Detta gör att alla tävlar mot alla och vi får fram en odiskutabel vinnare alla kategorier.

 

Vi har bara två klasser, Män och Kvinnor, vilken bansträckning du än deltar i (gäller ej ungdomsklasser) så är du med på samma villkor. Kör Milen på Björnlunken, 6km i Medåker och 23 km på Lasse-Maja , du väljer själv! Dina tre bästa tider ger dig ditt slutresultat, enligt formeln: (1-x * 0.07) * kmtid där x är andralogaritmen för kvoten mellan löpt sträcka och 10km.

 

Anmälan

Det är ingen speciell anmälan till VM-klassikern/cupen, delta i de olika loppen så sköter vi resten.

 

Mer information om VM-cupen hittar du på sidan: http://www.bjornlunken.se/vmcup.html

bottom of page