OBS! Dessa beskrivningar kommer att uppdateras inför Medåkersloppet 2021!

Knatteloppet 2,5 km

Knatteloppet går på motionsspåret på Parkuddens IP och är till för alla barn som tycker att 6 km är lite för långt att gå, lunka, löpa. Om det behövs är du som förälder välkommen att följa med ditt barn (förälder behöver ej anmäla sig). Sträckan går att ta sig runt till och med med barnvagn, även om det är en aning kuperat. Alla barn, från 0 år och uppåt, är verkligen varmt välkomna. Starten sker till vänster om den röda paviljongen och målet är gemensamt med de andra loppen. Knatteloppet sker utan tidtagning. Ingen åldersgräns.

 

Medåkersloppet 6 km

Sträckan börjar på grönområdet på Parkuddens IP och övergår sedan till asfalt ca 1 km. Sträckan går genom byn, tillsammans med 12 km-banan och fortsätter sedan ut på grusväg ca 3 km. Vägen passerar genom vårgröna skogspartier och förbi vackra hästhagar, innan den slutligen viker av upp i skogen bakom Parkuddens IP. Här möts deltagarna av "mördarbacken", som höjer pulsen rejält. De 2 avslutande kilometrarna går på skogsstigar och motionsspår.

 

Medåkersloppet 12 km

Detta är den klassiska Medåkersloppssträckan som har funnits med sedan starten 1979. Sträckan börjar på grönområdet på Parkuddens IP och övergår sedan till asfalt ca 1 km. Löpningen på asfalt går genom Medåkers by, där det inte är ovanligt att de boende ställer fram solstolarna för att sitta och heja på. Efter passagen genom byn, viker sträckan av in i skogen, och nu börjar terränglöpningen över knotiga stigar och bredare skogsvägar, uppför och nedför bergsknallar och över spångar, om vartannat i ca 7 km. När man kommer ut ur skogen följer löpning på grusväg ca 2 km innan sträckan återigen viker av in i skogen. Här kommer nu den beryktade "mördarbacken" där benmusklerna får bekänna färg på allvar. De avslutande 2 kilometrarna går på stig samt motionsspår ända fram till målet vid Parkuddens IP.

 

Starten, den första kilometern och de avslutande två kilometrarna är gemensamma för 6 och 12 km-sträckan.